Accommodatie & voorzieningen

Little Buddy Kattenhotel wil dat alle katjes ontspannen kunnen genieten van hun verblijf bij ons, dus we besteden veel aandacht en zorg aan de verschillende karakters van de katjes. Geen enkele kat is hetzelfde, sommige katten zijn héél sociaal en zijn ieders vriend, andere katten zijn wat schuwer en zitten liever op hun gemakje maar op afstand de boel gade te slaan. Onze leuze is “Voor elke kat wat wils!”

Daarom hebben we gekozen om individuele verblijven aan te bieden voor de katjes, zo voelt élke kat zich HAPPY. Op die manier kunnen we ook in de gaten houden of de katjes voldoende eten en een normale ontlasting hebben. We hebben de keuze tussen verblijven MET of ZONDER buitenverblijf.

We voorzien de ganse dag door speeltijd en hebben speciaal daarvoor een gezellige, cosy speelkamer ingericht. Elke kat of meerdere katjes van één zelfde gezin mogen dagelijks ruime tijd individueel in het hotel op verkenning gaan. Op het moment dat wij zelf niet aanwezig zijn in het hotel of ’s nachts vertoeven alle katjes in hun individueel verblijf, zo kunnen ze ongestoord van hun nachtrust genieten.

Individuele kamers
Elke kat beschikt dus over een individueel verblijf, zowel het binnen- áls het buitenverblijf is individueel. Via een kattenluikje kan uw kat naar eigen goeddunken een frisse neus halen in haar privé buitenhuisje met zicht op de tuin en omliggende weides. In de veiligheid van deze individuele binnen- en buitenruimte kan uw kat rustig aan haar nieuwe omgeving wennen. Van daaruit kan ze ook de andere hotelgasten ongestoord gadeslaan. Vooral voor schuwe katten is deze mogelijkheid tot individueel verblijf belangrijk. Maar ook voor katten op dieet, zo zijn we zeker dat ze enkel hun aangepaste voeding eten. Twee of drie katten van hetzelfde gezin die van elkaars gezelschap houden, kunnen samen in één kamer verblijven. Bovendien kunnen er kamers met elkaar verbonden worden, zodat meerdere katten van hetzelfde gezin gezellig samen kunnen zitten. Indien u liever niet heeft dat uw kat in een eigen buitenverblijf kan, kan de toegang tot buiten uiteraard op uw verzoek gesloten worden.

Als het een mooie avond is, kunnen de katten nog lekker genieten in hun buitenverblijf, dit met sfeervolle tuinverlichting. Echter ’s nachts gaan alle katten in hun binnenverblijf slapen en wordt de toegang tot buiten gesloten, de katjes mogen en kunnen ’s nachts niet buiten vertoeven.

We hebben ook enkele verblijven zonder buitenverblijf voor de katjes die niet buiten mogen of niet buiten willen.

individuele ren2 Individueel verblijf zonder buitenren5 Individueel verblijf zonder buitenren1 Individueel verblijf met buitenren1

Ziekenboeg
Ons hotel beschikt over een ziekenboeg voor het geval er een kat tijdens het verblijf toch ziek zou worden. De kat wordt hier apart gehuisvest, dit om de kat de extra aandacht en eventuele medische zorg toe te dienen. Uiteraard ook om de andere hotelgasten te beschermen zodat zij ook niet ziek worden.

Ontvangstruimte
Ons hotel beschikt over een aparte ontvangstruimte, hier kan u uw kat(jes) komen brengen/afhalen. Ook kan hier de verdere administratieve afhandeling gebeuren.

Ons hotel grenst aan onze woning, hierdoor zijn we steeds en snel beschikbaar voor onze gasten.

sfeerbeeld little Buddy Kattenhotel

Voorzieningen
 • Elke individuele kamer en de “Speelkamer” heeft verschillende plankjes op verschillende hoogten, krabplanken, slaapmanden, kattenbakken, eet- en drinkbakjes en… héél véél speelgoed.
 • Overal in het hotel zijn er meerdere grote ramen voorzien, zodat er steeds voldoende daglicht aanwezig is. De katten kunnen dus ook lekker genieten van een deugddoend “zonnetje in huis”.
 • In de winter is er vloerverwarming. In de zomer is het lekker koel door de airco. Ventilatie wordt continu voorzien, zodat er ten alle tijden vieze luchtjes worden afgevoerd en verse lucht wordt binnengebracht.
 • Een goede hygiëne is in een kattenhotel erg belangrijk. Dagelijks wordt het hotel zorgvuldig gereinigd met een diervriendelijk schoonmaakmiddel en worden kleedjes en mandjes gewassen. De krabpalen en andere materialen die niet kunnen worden gewassen worden gedesinfecteerd met een diervriendelijk ontsmettingsmiddel. Er zijn voldoende kattenbakken binnen en buiten en deze worden meermaals per dag verschoond. Bij elke renwissel (=als de ene kat het verblijf verlaat en een nieuwe hotelgast komt logeren), wordt het ganse verblijf volledig gedesinfecteerd.
 • Wij weten dat katjes gehecht zijn aan hun eigen dekentjes/mandjes dit omwille van hun eigen geur of de geur van thuis. Doch vragen we deze niet mee te brengen, dit is een strenge maar preventieve maatregel teneinde enige vorm van besmetting te vermijden. U hoeft dus niks zelf te voorzien.
 • Het hotel is uitgerust met een alarminstallatie met rookmelder.

Gin (krabton1)Gin (even krabben & stretchen)Gin (tunnel) Gin (spel1)

Gin (nieuwe krabpaal test 3)speelgoed

Voeding

 • Wij voeren droogvoer van Delcon. (Klik hier voor meer info ivm. Delcon High Premium Catfood)
  Delcon is een hoog kwalitatieve kattenvoeding:

  • met toevoeging van Yucca-kruid dat zorgt voor een betere vertering en dat de lichaamsgeur vermindert
  • met Omega 3 en Omega 6 vetzuren voor een betere immuniteit
  • met Lecithine: voor een glanzende en gezonde vacht
  • met gisten en fructo oglio sacchariden: voor een betere vertering en een optimale darmflora
  • met véél minder suikers en geen kleur, geur- en smaakstoffen
 • Als het mag, krijgen onze logées ook af en toe natvoer en een snoepje, naargelang de noden en gewoontes van uw kat.
 • Indien uw kat thuis dieetvoer krijgt of u wil uw eigen merk brokjes meegeven dan kan dat. Uw kat krijgt dan zijn eigen voer. Wij vragen u dan voldoende voer mee te brengen voor de gehele verblijfsperiode. Ook indien uw kat gevoelig is voor voerwisseling (snel diarree of overgeven), dan kan u eventueel een zakje eigen brokjes meegeven zodat we die de eerste dagen kunnen mengen met de brokken uit ons hotel. De overgang is dan niet zo groot.
 • Elke kat beschikt ten alle tijden zowel binnen als buiten over vers drinkwater.

breakfast bij little Buddy Kattenhotel                               Gin (ik heb dorst) 

Breakfast will be served in a few minutes!   Lekker vers drinkwater…even bijtanken!