Gezondheid

Om uw kat te kunnen laten verblijven bij little Buddy, is het nodig enkele medische voorzorgen te nemen:

Vaccinaties

Om uw kat te laten genieten van een gezond en zorgeloos verblijf in ons hotel, is het wettelijk verplicht uw kat te laten vaccineren tegen volgende ziektes :

 • Kattenziekte (panleukopenie): de vaccinatie mag niet langer geleden dan 2 jaar en niet korter geleden dan 4 weken gegeven zijn.
 • Niesziekte (rhinotracheitis): de vaccinatie mag niet langer geleden dan 10 maanden en niet korter geleden dan 4 weken gegeven zijn.

Toekomstige hotelgasten die nog niet eerder gevaccineerd zijn of waarvan niet bekend is dat ze ooit gevaccineerd werden, moeten met een tussentijd van drie weken tweemaal een vaccinatie krijgen tegen katten- en niesziekte. Bij binnenkomst in het hotel mogen de entingen dan niet ouder zijn dan een jaar en de tweede, laatste vaccinatie moet minimaal een maand vóór aanvang van het verblijf gegeven zijn.

De neusvaccinatie voor Bordetella wordt door ons niet verplicht gesteld. Deze vaccinatie dient ruim voor het verblijf bij ons gegeven te zijn. We hanteren 6 weken vóórdat de kat komt logeren. De Bordetella vaccinatie geeft natuurlijk extra bescherming, maar kan de eerste weken na vaccinatie worden uitgescheiden door de kat. Vaak zie je dat de kat een loopneus heeft, of een aantal dagen moet niezen. Op dit moment kan de kat het overdragen naar andere katten toe. Het risico is na 6 weken minimaal.

Klik hier voor meer info ivm. ziektes en vaccinaties van uw kat.

Helaas voorkomt een inenting en een hygiënisch en goed geventileerd hotel, waarbij alle katten de nodige inentingen hebben gehad, nooit voor 100% dat uw kat bijvoorbeeld de niesziekte of iets anders kan oplopen. Je kan het vergelijken met de griepprik voor mensen. De griepprik zorgt er voor dat de kans dat je griep krijgt sterk wordt verminderd, maar de kans dat je de griep krijgt is nog wel aanwezig. Gelieve daarmee rekening te houden.

Vlooien en wormen

Wanneer uw kat bij ons komt logeren dan is het belangrijk dat hij/zij ontwormd is en vrij van vlooien en mijt wordt gebracht.

 • Wij vragen u één weekje voor het inchecken in ons hotel een anti-vlooienpipetje toe te dienen bij uw kat. Indien dit niet zou gebeurd zijn bij het inchecken, dienen wij dit alsnog zelf toe te dienen bij aankomst, u kan dit pipetje dus aankopen bij ons ter plaatse. De kosten hiervoor worden aan u doorberekend.
 • Om zeker te zijn dat uw kat al vlo-vrij is bij aankomst in ons hotel, vragen wij u tevens om 1 maand vóór het verblijf, thuis al een anti-vlooienpipetje toe te dienen.
 • Een anti-vlooienbandje is niet efficiënt genoeg, wij vragen dus effectief een behandeling met een anti-vlooienpipetje.
 • Wij vragen u 1 week vóór het verblijf uw kat nog te behandelen tegen wormen. Mochten wij alsnog wormen of andere parasieten ontdekken bij uw kat, dan zullen wij uw kat daartegen moeten behandelen. De kosten hiervoor worden aan u doorberekend.
 • U dient tevens het vaccinatieboekje en paspoort (per kat) mee te brengen en dit blijft in het hotel gedurende het verblijf. Hierin moet ook het bewijs van ontworming en van sterilisatie/castratie vermeld staan! Als bij het inchecken blijkt dat de vaccinaties niet meer geldig of onvolledig zijn, kan uw kat helaas niet bij ons verblijven. Het verblijf zal echter wel worden aangerekend, het is dus belangrijk dit tijdig in orde te brengen. Dit lijkt misschien een strenge maatregel, maar zo hebt u de garantie dat alle andere katten die in ons hotel verblijven, correct behandeld zijn en geen gezondheidsrisico vormen voor uw eigen kat.
Medische check-up
 • Bij het inchecken van uw kat in ons hotel, vernemen wij graag eventuele bijzonderheden over de gezondheid van uw kat. Uw kat kan er gezond uitzien, maar recentelijk nog ziek zijn geweest. Als hier nog een nasleep van komt en wij zijn niet op de hoogte, dan kan dat vervelende gevolgen hebben.
  Wij willen graag dat u uw kat ook weer gezond mee naar huis kunt nemen.
 • Indien uw kat medicatie moet nemen, vragen wij u hiervan voldoende mee te brengen, alsook een duidelijk schema met instructies voor de toediening. Voor het toedienen van medicatie wordt geen meerprijs aangerekend (behalve wanneer dit een grote hoeveelheid tijd in beslag neemt).
 • Katers:
  Ongecastreerde katers kunnen tot aan een leeftijd van ça. 6 maanden in ons hotel verblijven. Daarna zullen ze gecastreerd moeten zijn om in ons hotel te kunnen verblijven.
 • Dierenarts:
  Wij doen er alles aan om te zorgen dat uw kat niet ziek wordt, maar we kunnen uiteraard nooit uitsluiten dat dit toch gebeurt. Indien  dit gebeurt, zullen wij indien nodig een dierenarts raadplegen. Wij werken met een vaste dierenarts, maar vragen bij de reservering altijd naar de gegevens van uw eigen dierenarts zodat we het dossier van uw kat kunnen raadplegen. Gemaakte kosten voor een eventuele dierenartsbehandeling zijn voor uw rekening.